Mitt första amigurumi-alster

Jag är helt toltalt talanglös på att läsa instruktioner, bruksanvisningar och beskrivningar.
Det går inte. Jag kan inte!
Jag har någon slags instruktionsdyslexi. OCH jag har en för stor virknål…

Igår när jag skrev om att virka amigurumi lade jag in ett par länkar med gratis mönster. Mönster som jag hade tänkt att lära mig ifrån.
”…gör en magisk ring av 6 maskor….. Första varvet….”
Så långt var jag med, och nästan lite till. Och första försöket skulle bli en liten kanin som var nybörjarenkel och skulle endast ta en halvtimme att göra.
Kaninen blev en champinjon.

Jag gjorde ett nytt försök att följa kaninmönstret. Men när jag kände att jag bokstavligen hade tappat tråden i mönstret fortsatte jag med hitte-på-virkning.
Resultatet: Ett rådjur! Tadaa!
Har jag sagt att jag älskar rådjur?
Nu får ni titta med snälla ögon, för jag kan egentligen inte virka. Och jag har gjort hela alltet på fri hand. Och man kanske inte är riktigt riktig om man sätter sig och virkar ett rådjur när man är 30 år?

13 thoughts on “Mitt första amigurumi-alster

 1. Den var ju skitsöt !!! Kanske t.o.m jag som inte ens kan virka en luftmaska nästan borde prova ! Det kan ju bli rakt hur tokigt och dant som helst. Kanske ett helt nytt djur kan ta form? lycka till med nästa alster
  kram monika

 2. Gud vad söt den är……tänk om man hade sånt tålamod.
  Du är ju super duktig på att virka.

  Kram Isabel

 3. Men attans vad avancerat… sådär är inte mina (2) amigurumisar som jag gjort och hittat på. Superfint! Nu är jag avis. Ordentligt. Å andra sidan kan jag kanske skylla på att jag följde sonens instruktioner om vad han behövde…
  Jag har gett mig på såna där os-mössor istället. 2 st har jag fått ihop , det du!

 4. Åh, va fin den blev! Jag vill också! Får fantasier om svampar och gillade mest ugglan! Från fablernas värld jue! ;) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>