Att börja som utanför?

I morgon ska Loke besöka förskoleklassen och få träffa sina blivande klasskompisar.
Jag tror att de blir runt 23 killar och 5 tjejer (!).
Jag känner mig lite besviken på själva organiseringen…

Grejen är att Loke har gått på ett dagiskooperativ i en grannby. De andra barnen har gått på dagis i byn där skolan ligger.

Så fick jag höra att dagisbarnen börjat gå i grupp och hälsat på i skolan för att känna sig lite hemma där när de väl börjar i höst.
Men vi har inte hört ett knyst från skolan, bara på omvägar.

Så förra veckan var jag förbi skolan och gick in och pratade med förskolläraren om det.
Jag sa att det kändes lite tokigt att vi inte hört något eller att Loke inte blivit inbjuden.
Jag fick ett vagt svar att de hade pratat lite om Loke, men det var ingen som riktigt visste vem han var eller vem jag var och så… (ja, vi är ju utbölingar i byn, jag och mannen… )
Huh?
Jag sa att jag av den anledningen tyckte att det var EXTRA viktigt att han fick komma med de dagar de hälsar på i skolan! Att jag inte ville att han skulle börja som utanför i höst!
…ja, jo… det är klart… Men han brukar väl leka med Svante? De kommer ju i samma klass…? fick jag till svar. In my ass att de inte hade någon koll på vem Loke var! Och är det egentligen väsentligt?
…jag kan maila dig de tider de andra ska gå till skolan, på tisdag är det mellan blablabla och blablabla… Han kanske tycker att det är lite jobbigt att komma hit och vara själv då… Ni kanske kan komma förbi och bara säga hej och titta först och åka tidigare…?
-Ja, eller så stannar jag kvar med honom om han vill det?! sa jag.

Alltså, jag har gått och retat upp mig på det där i en vecka nu!! Vad hände med att i alla fall försöka skapa en välkomnande och trygg stämning?
Typ, oj då! Det är klart att han också ska komma! Vilken miss! Det här ordnar vi! Han kommer tycka att det är roligt att få träffa klasskompisarna! Eller nåt sånt. Det hade känts MYCKET bättre för Lokes skull.

Jag hoppas att ett sådant bemötande kommer i morgon när Loke själv är med.

4 thoughts on “Att börja som utanför?

  1. Vilket tråkigt bemötande!! Det kan inte ge någon lugnande känsla när ens barn ska börja förskoleklass. Det är ju tur att du är framåt och hör dig för.

  2. Nä fyyyyy!
    Tur att du är om dig o kring dig (el hur man nu säger ;) och tur att du kan prata och ryta ifrån. Sådär får dom bara inte göra. Att inte bli en i ”gänget” snabbt kan ju påverka hela livet. Tycker faktiskt du ska tala med deras chef och uttrycka din besvikelse och påtala hur och varför det är sp viktigt.
    Kram på er.

  3. Men fy! Verkligen, vilken pedagog. Tycker att du ska ta ett snack med rektorn. Och sen när det är gjort, lägg det bakom dig och gå framåt. Tror att Loke kommer stomtrivas i sexårs. Må gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>